Болестта е състояние на ума! Тя няма нищо общо с микроби или

...
Болестта е състояние на ума! Тя няма нищо общо с микроби или
Коментари Харесай

Ето как умът разболява тялото

Болестта е положение на ума! Тя няма нищо общо с микроби или приемственост. Всичко е в метода, по който използваме мислите си.
Ако се чудиш по какъв начин така мислите ни са повода за нашите болести, ето каква е връзката сред мозъка и телесните признаци.
Мислите ни предизвикват емоции у нас. А страстите се отразяват на метода ни на дишане. Когато се опасяваме или изпитваме други неприятни страсти, свързани със боязън, като яд, неспокойствие и така нататък, ние дишаме плитко и това се възприема от тялото ни като сигнал за заплаха, то се стресира, стартира да се активизира, с цел да се оправя с заплахата и това се отразява неподходящо на физическото ни положение.
Казано по различен метод, емоциите са енергия, която минава през тялото. Самата дума на британски „ emotion “ идва от energy in motion, т.е. страстта е сила в придвижване. И в случай че не позволим на тази сила да премине свободно през тялото, като дишаме пълноценно, ние я блокираме в разнообразни елементи на тялото. И в случай че тя стои блокирана там дълго време, с времето се трансформира в заболяване.
Неслучайно в последно време се приказва от ден на ден за емоционална интелигентност и ръководство на страстите. Не е инцидентно и че практики като йога и медитация добиват все по-голяма известност. Нужно е да се научим да разчитаме сигналите на тялото, което то ни изпраща посредством нашите страсти, и да управляваме фокуса на мислите си, които провокират тези страсти.
Тезата, че същинските аргументи за физическите болести са умствени и прочувствени, не е нова. Лиз Бурбо и Луиз Хей са измежду най-популярните създатели, написали книги, които ни оказват помощ да разтълкуваме сигналите на тялото. Книгата „ Твоето тяло споделя Обичай се “ на Лиз Бурбо е енциклопедия за психосоматичните аргументи на всички заболявания и ни оказва помощ да разберем кои наши способи на мислене и държание предизвикват физическите ни неразположения.

Затлъстяване
Свръхтеглото е тип отбрана против тези, които желаят прекомерно доста от затлъстелия човек, тъй като той знае, че му е мъчно да отхвърля и е податлив да поема прекалено много задължения. Често се случва и даден човек да качи килограми, с цел да не е прелъстителен за другия пол от боязън да не злоупотребят с него.
Препоръката към хората с наднормено тегло е да се научат да получават, без да се усещат длъжни да дават нещо в подмяна. Също по този начин да си основат навика да се питат „ Какво желая аз? “, преди да предложат услугите си и да поемат ангажимент към някого. Любовта и уважението на другите няма да намалеят от това. Напротив, другите ще уважат обстоятелството, че се почитат и заемат своето място.

Късогледство
Късогледият човек се опасява от това, което може да се случи в бъдеще. Освен това, той постоянно е прекомерно концентриран върху себе си, спрямо интереса си към другите. Трудно му е да се отвори към концепциите на другите.
Препоръката към хората, които имат късогледство е:
„ Отвори се за новите хрумвания, идващи извън. И си дай сметка, че към този момент не си същият човек, какъвто си бил в предишното. Престани да очакваш най-лошото. Само въображението ти те кара да се страхуваш, а не действителността “.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР